Αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” της φετινής περιόδου. Η ομάδα μας μπορεί να ηττήθηκε, την πρώτη και τελευταία ήττα σε μια ποδοσφαιρική σεζόν που μόνο ως επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί για το αγωνιστικό μας τμήμα, αλλά όλοι ικανοποιήθηκαν με την συμμετοχή σε μια ημέρα που μόνο ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν υπήρχαν αυταπάτες άλλωστε, ο αντίπαλος αγωνίστηκε φέτος σε δύο ανώτερες κατηγορίες, την Γ! Εθνική, πραγματοποιώντας μάλιστα εξαιρετική πορεία , με ότι και αν σημαίνει αυτό σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Ο τελικός του κυπέλλου είχε μια γεμάτη κερκίδα 2000 φιλάθλων, κατ’εκτίμηση μπορεί και περισσοτέρων που απόλαυσαν την αναμέτρηση αλλά και το κλίμα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΑΟΞ. Σε συνδυασμό με την παρουσία των ακαδημιών μας, στην επανεκκίνηση του συλλόγου, το μήνυμα της επιστροφής του ΑΟΞ στα αγωνιστικά δρώμενα εστάλη και αν σε αυτό προστεθεί η άρτια οργάνωση της ΕΠΣ και η παιδεία που έβγαλε το αγωνιστικό τμήμα του Άρη Αβάτου, δημιούργησε ένα όμορφο μείγμα που θα θυμόμαστε για χρόνια.

Το γήπεδο της Γενισέας σε εξαιρετική κατάσταση, προσπάθεια φτιαγμένη με μεράκι και τα συγχαρητήρια που απέσπασαν οι άνθρωποι της Ελπίδας Γενισέας ήταν το επιστέγασμα της δουλειάς τους.

Στο τέλος οι γνωστές λεπτομέρειες που βάζουν το “κεράσακι στην τούρτα”. Οι φίλαθλοι να αποθεώνουν τους δικούς τους ποδοσφαιρικούς ήρωες, αθλητές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ γιατί αποτέλεσαν το σημαντικότερο γρανάζι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου, παιδιά που βάλανε την δική τους “πλάτη” στην επανεκκίνηση του ΑΟΞ. Είναι δεδομένο πώς δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ.

Η βράβευση του μέγα χορηγού “SMIRDEX COATED ABRASIVES INDUSTRY” και της Chief Executive Officer κ. Κατερίνας Τοπούζογλου με την προσφορά της φανέλας του ΑΟΞ υπογεγραμμένης από όλους τους ποδοσφαιριστές το ελάχιστο για “ευχαριστώ” για την αμέριστη συμπαράσταση τους.

Μια ήττα σε έναν τελικό που ήταν…σαν νίκη. Μια νίκη για όλους, για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης, για τους διοργανωτές, για τους συλλόγους, μια επιβράβευση των προσπαθειών μιας πόλης που ψάχνει και θα βρει την χαμένη της ποδοσφαιρική αίγλη μέσα από σκληρή και ταπεινή προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων.