Ακαδημια ΑΟΞ

Αυτονόητη και συνυφασμένη με την ιστορία του ΑΟΞ είναι η παρουσία των ακαδημιών στον οργανισμό του. Από τα χρόνια των χαμηλών κατηγοριών μέχρι την γιγάντωση τους την εποχή Πανόπουλου τα μικρά τμήματα του ποδοσφαιρικού συλλόγου διαδραματίσανε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του σωματείου και φτάσαμε στην εικοσαετία 2000-2020 να θεωρούνται -ίσως- οι κορυφαίες στην χώρα μας.

Ήταν ξεκάθαρος στόχος του συλλόγου την δεκαετία του 90′ η δημιουργία των ακαδημιών σε μια πρότυπη μορφή, που θα είχε ως συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα η επαγγελματική ομάδα να είναι αυτάρκης σε οικονομικό πλαίσιο καθώς μέσα από τις πωλήσεις υπήρχε εισροή σημαντικών κεφαλαίων στα ταμεία. Η αλήθεια είναι πώς η μεταφορά των υποδομών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Le Chalet μπαίνει στο “κάδρο” ως η πιο σημαντική ενέργεια της διοίκησης αφού επί της ουσίας δημιουργήθηκε ένα ποδοσφαιρικό πλάνο που δεν θα αργούσε να φέρει αποτελέσματα.

Οι Παίκτες Του ΑΟΞ

Παίκτες που αγωνίστηκαν σε Εθνικές ομάδες, που πωλήθηκαν στις λεγόμενες μεγάλες ΠΑΕ του κέντρου ακόμα και στο εξωτερικό.

Ποδοσφαιριστές όπως οι: Βασίλης Τοροσίδης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Κωστένογλου, Χρήστος Μαλαδένης, Ζήσης Βρύζας, Ανδρέας Ζήκος, Στέλιος Βενετίδης, Χρήστος Πατσατζόγλου, Σπύρος Βάλλας, Πέτρος Μάνταλος, Γιούρι Λοντίγκιν , Δημήτρης Γούτας, Αντώνης Ράνος, Βάντσε Σίκοφ και τόσοι άλλοι έγραψαν ιστορία στην ομάδα μας ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που συντηρούσαν το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας όντας ο βασικός κορμός της για αρκετά αγωνιστικά έτη.

Οι Τίτλοι

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πώς προστέθηκαν και τίτλοι στην τροπαιοθήκη του συλλόγου. Τρεις πανελλήνιοι τίτλοι τις σεζόν 2006 ( με προπονητή τον Απόστολο Κουτρουλό) , 2008 και 2009 με τον Θόδωρο Σαββίδη στα πρωταθλήματα Κ-20 , ενώ το 2014 ήρθε και η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ-17 με προπονητή τον Κώστα Μπεδρελή στο Final Four του Αγρινίου. Τίτλοι σε μεγάλα διεθνή ποδοσφαιρικά τουρνουά, ανάδειξη προπονητών που μετέπειτα είτε προστέθηκαν στα αντρικά τμήματα είτε προστέθηκαν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που “καρπώθηκε” πολλά από τα οφέλη της λειτουργίας των ακαδημιών ΑΟΞ.

Πάνω σε αυτά τα πρότυπα, ο ΑΟΞ μέσα από την ανασυγκρότηση του , σηκώνει τα “μανίκια” και αντιλαμβανόμενος πώς αντρικό τμήμα και υποδομές αποτελούν έναν ενιαίο οργανισμό, αναδομεί τα νεανικά μας τμήματα, με υψηλού επιπέδου παροχές, έμπειρους προπονητές και όλα όσα έκαναν τόσα χρόνια την ομάδα μας γνωστή στο Πανελλήνιο.

Αίτηση Ενδιαφέροντος Ακαδημιών

Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τις Ακαδημίες μας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση ή με φυσική παρουσία σας στα γραφεία των “Σπάρτακων 82” στο γήπεδο του ΑΟΞ κάθε Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή (6μ.μ. – 9μ.μ.) .

Μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά (5μ.μ. – 9μ.μ.) στο τηλέφωνο 6982087755

"*" indicates required fields

DD slash MM slash YYYY
This field is for validation purposes and should be left unchanged.