Αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών τους. Ο μεγάλος τελικός για το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης απέναντι στον Άρη Αβάτου αύριο Σάββατο στις 17:00 κλείνει μια επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο για τον ΑΟΞ. Μια ομάδα που επέστρεψε στα αγωνιστικά δρώμενα μετά από έναν χρόνο αποχής και δημιουργήθηκε άμεσα χωρίς χρονοτριβές , άλλωστε ο χρόνος δεν επαρκούσε και έπρεπε να δημιουργηθεί έμψυχο δυναμικό αφού το ρόστερ ήταν μηδενικό αριθμητικά.

Η ομάδα μας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β! ΕΠΣ Ξάνθης και αύριο συμμετέχει σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Παρά το γεγονός πώς αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία, επικράτησε των αντιπάλων της που αγωνίστηκαν φέτος στην Α! ΕΠΣ και προκρίθηκε στον τελικό. Αντιμέτωποι βέβαια με έναν σύλλογο που δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στην Γ! Εθνική και είναι δύο κατηγορίες πάνω, όλοι γνωρίζουν πώς το παιχνίδι έχει συγκεκριμένες δυσκολίες. Η ομάδα όμως έχει βαριά φανέλα, την πιο βαριά σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και παίζει για την ιστορία της. Όλοι γνωρίζουν πώς η παρουσία της στα τοπικά πρωταθλήματα ,άλλωστε, θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Με σεβασμό στον αντίπαλο και τα όσα έχει κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια, ο ΑΟΞ καλείται μπροστά στον κόσμο του να σταθεί με αξιοπρέπεια τιμώντας το σήμα του Δημόκριτου. Όπως όμως αναφέρουμε στην αρχή της παρουσίασης του αγώνα, το παιχνίδι αυτό είναι κυρίως γιορτή και το χειροκρότημα του κόσμου θα αποτελέσει το επιστέγασμα των φετινών προσπαθειών με “κάδρο” την επόμενη ημέρα.

Ο Νίκος Ανθόπουλος επέλεξε όλους τους έτοιμους ποδοσφαιριστές που έχει για την αποστολή του. 22 τον αριθμό, δύο θα “κοπούν” πριν την έναρξη του αγώνα.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : Αραμπατζής Π. – Τάτσης – Σιάκκας

ΣΤΟΠΕΡ : Βαγγέλης Καρακάσης – Κιουρτ – Βαφειάδης – Αναγνωστόπουλος

ΜΠΑΚ : Ανηπαρόπουλος – Κιαχίδης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ – ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ : Κουτσομιχάλης – Φλώρος – Κρυστάλης- Μαλαδένης

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ – ΕΞΤΡΕΜ : Σπυριδωνίδης – Τάσος Καρακάσης – Χαριτίδης – Αποστολίδης – Μοσχόπουλος – Δήμος Αραμπατζής

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ : Δάγκας – Μελισσόπουλος – Καμίλης

Όπως παρατηρείτε στην αποστολή μπαίνουν για ακόμα ένα παιχνίδι οι 14χρονοι Αναγνωστόπουλος και Καμίλης, δείγμα του σκεπτικού της ομάδας μας για την συνέχεια της προσπάθειας της.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κύριος Δρακίδης με επόπτες τους κ.κ Δανδανόπουλο και Κεχαγιά Ομέρ. Τέταρτος διαιτητής ο κ. Φεράτογλου.

Στο γήπεδο της Γενισέας θα υπάρχει γενική είσοδος 5 Ευρώ ενώ παιδιά και γυναίκες θα εισέρχονται δωρεάν με απόφαση της ΕΠΣ.

Η ομάδα μας συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ , πράγμα λογικό καθώς από το 1967 όπου ιδρύθηκε συμμετέχει στα πρωταθλήματα της Α! – Β! και Γ! Εθνικής (μια συμμετοχή μόλις σε αυτήν την κατηγορία) οπότε δεν υπήρχε η δυνατότητα να συναγωνίζεται τοπικές ομάδες του Νομού.